Societat 27/07/2018

Desconvoquen la vaga de l'EMT prevista per al 30 i 31 el de juliol

Les parts implicades han arribat a un acord per el "seu bé, però sobretot per a la ciutadania"

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaEl comitè d'empresa i la direcció de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma han arribat a un acord que permet desconvocar la vaga amb aturades parcials prevista per dilluns i dimarts que ve.

El principal punt de reivindicació acordat és traslladar a la negociació del conveni col·lectiu la reclamació sindical d'aplicar les 35 hores setmanals de jornada a la plantilla de forma immediata.

L'acord s'ha signat aquest divendres, després de diverses jornades de negociació amb la intermediació del Tribunal d'Arbitratge i Mediació, representants del comitè d'empresa i la direcció de l'EMT.

En referència a les 35 hores setmanals, el consistori ha indicat que la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat de 2018 que ho permetria, obliga al fet que la seva aprovació es produeixi en el marc del conveni col·lectiu.

El gerent de l'EMT, Mateu Marcús, ha destacat que el diàleg ha donat finalment fruit i ha assegurat que "ambdues parts han sabut negociar i cedir fins a arribar a un acord final que beneficia a tots: empresa, treballadors i, especialment, la ciutadania i la imatge turística de la nostra ciutat".

Segons Marcús, la direcció de l'EMT sempre ha estat favorable a l'aplicació de les 35 hores setmanals, "l'únic escull per definir aquesta jornada de forma definitiva és que, segons l'actual legislació, ha d'estar inclosa en la signatura del conveni col·lectiu".

Quant a la resta de punts que formaven part de les demandes sindicals, s'ha acordat també la incorporació a l'EMT de 6 conductors que pràcticament completarien la contractació disponible en la borsa de cent que va impulsar la direcció actual per ampliar plantilla de treballadors.

També s'ha acordat l'ampliació de la sala del comitè d'empresa, que ja estava en procés de contractació.

stats