Urbanisme
Societat 30/04/2024

Ordenen esbucar dos habitatges il·legals en sòl rústic protegit a Eivissa

Els responsables seran sancionats amb una multa de 300.000 euros

ARA Balears
1 min
Espai natural protegit

PalmaEl Consell d'Eivissa ha ordenat esbucar dos habitatges de nova planta de fusta amb ús d'habitatge al Parc Natural de ses Salines. El propietari i promotor hauran de pagar una multa de 135.843,27 euros que augmenta als 271.668,54 euros per una infracció molt greu.

Segons ha informat la institució, un habitatge té 40 m² i l'altre, 16 m², i cadascun disposa d'una terrassa de fusta adossada. Les edificacions il·legals es troben en una parcel·la amb categoria de Sòl Rústic Protegit Àrea Natural d'Especial Interès, segons la Llei d'espais naturals. Segons el Pla territorial insular, en Rústic Protegit Àrea Natural d'Especial Interès d'Alt Nivell de Protecció. Concretament, es troben al Parc Natural de ses Salines dins l'àrea d'aprofitament condicionat a conservació i dins de la Xarxa Natura 2000.

Les edificacions s'han executat sense llicència, contràries a l'ordenació territorial i urbanística i, per tant, manifestament il·legals, segons el Consell. La propietat haurà de demolir les construccions en un termini de dos mesos. En cas d'incompliment de l'ordre, s'enfrontarà a fins a 12 multes coercitives per import de 4.939,43 euros. En cas de no esbucar-les, el Consell executarà la demolició repercutint les despeses a l'infractor. El Consell ha recordat que les edificacions tenen una sanció ferma per part del Departament d'Ordenació Turística de 60.000 euros de multa, ja en període de pagament, per infracció molt greu en comercialitzar i llogar turísticament els habitatges sense llicència.

stats