Societat 10/03/2021

Descobrir el cultiu de la carxofa en família

Sant Boi de Llobregat celebra el mes de la carxofa

ARA
2 min
El recorregut permet descobrir l'activitat agrària a Sant Boi

Sant Boi de Llobregat celebra aquest mes de març el Mes de la Carxofa, el producte agrícola més característic del municipi, una activitat que coincideix amb un esdeveniment d’abast internacional, ja que Barcelona i els municipis de l’àrea metropolitana acullen la Capitalitat Mundial de l’Alimentació 2021. En aquest marc, Sant Boi i el Prat organitzen una campanya conjunta de difusió de la carxofa del Parc Agrari del Baix Llobregat i els seus valors, amb el lema "Sant Boi i el Prat, Capital Mundial de la Carxofa". 

Com l'any passat, la tradicional Carxofada no es podrà celebrar a causa de la situació sanitària, però tot i això hi ha previst un ampli programa d'activitats, ofertes i promocions per poder gaudir de la temporada de carxofa, algunes de les quals pensades per fer en família.

Així, per exemple, durant tot el mes es podrà fer un itinerari pel Parc Agrari, un recorregut no guiat pel Parc Agrari del Baix Llobregat. Es tracta d'un itinerari circular, que segueix una ruta perimetral pels camps del Parc per respectar l'entorn i evitar l’impacte en l’activitat dels pagesos. En aquesta ruta, d’uns 10 km aproximadament, hi ha codis QR informatius distribuïts per l’itinerari amb diferents informacions relacionades amb el Parc i les carxofes. Es pot arribar, afegint-hi 2 km més de recorregut, a les Basses de Can Dimoni. L'inici i el final del circuit és a la nau de la Cooperativa Agrària Santboiana (Camí les Salines) i podeu consultar l'itinerari dissenyat aquí.

També s'han programat tallers en línia de cuina amb carxofes

La segona proposta per gaudir en família és l'escape room El Cas de l’Amnèsic, que es fa els caps de setmana. Es tracta d'un joc narratiu a l’aire lliure que us proposa convertir-vos en detectius encarregats de resoldre un misteri. A partir de documents, càmeres de seguretat i declaracions de testimonis haureu de lligar caps i descobrir què ha passat. Una activitat que podeu fer en equips de 2 a 5 persones i en la qual es recomana que hi participin persones a partir de 16 anys, encara que l’edat mínima és 12 anys (amb la companyia d’una persona adulta). Per jugar-hi cal portar telèfon mòbil amb connexió a internet i, opcionalment, llapis i paper. Les places són limitades i cal inscriure's aquí.

stats