Societat 13/01/2021

La pandèmia endarrereix la demolició de Son Banya i no serà un solar fins al 2022

L'Ajuntament de Palma preveu desallotjar a l'abril les 90 famílies que queden al poblat xabolista

Ara Balears
2 min
El poblat de Son Banya, a Palma

PalmaL'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma preveu desallotjar a l'abril les 90 famílies que encara viuen a Son Banya, segons ha avançat Diario de Mallorca i ha pogut confirmar l'ARA Balears. La crisi sanitària ha endarrerit el procés per desmantellar el poblat xabolista, que no es convertirà en un solar almenys fins l'any 2022. El gener de l'any passat, abans de la pandèmia, l'equip de govern esperava que fos una realitat enguany. Quan això s'aconsegueixi, el solar se cedirà al Govern perquè hi construeixi una residència.

El director general de Benestar, Joan Antoni Salas, ha explicat que a causa de les agressions que patiren dos agents de la Policia Nacioal s'ha recomanat no intervenir al poblat, cosa que ha aturat el cens que preveia fer la Creu Roja i el procés de demolició de noves construccions. Pròximament, però, la Direcció General disposarà de les demandes i un nou contracte necessari per esbucar les noves construccions que s'han fet.

Actualment a Son Banya hi viuen 90 famílies en 85 cases perquè durant la primera fase del projecte es varen executar 42 desallotjaments i varen abandonar Son Banya 117 persones. L'Ajuntament de Palma no ha detectat cap augment d'habitats al poblat xabolista malgrat que fonts policials afirmassin a l'Última Hora que "els dos darrers anys el nombre de residents s'ha duplicat".

Contràriament, la població s'ha anat reduïnt des del 2010, i ha passat de 377 residents als 325 d'enguany, o sigui, un 13,79% menys que ara fa deu anys, segons dades de la Direcció General de Qualitat i Població de Cort.

stats