L'Ajuntament de Palma afirma que no ha detectat cap augment d'habitants a Son Banya

El nombre de residents s'ha reduït un 13,79% els darrers deu anys, segons Cort

L'Ajuntament de Palma no ha detectat cap augment d'habitats al poblat xabolista de Son Banya malgrat que fonts policials, segons ha publicat l' Última Hora aquest dilluns, afirmen que "els dos darrers anys el nombre de residens s'ha duplicat". La població, però, s'ha anat reduïnt des del 2010, i ha passat de 377 residents als 325 d'enguany, o sigui, un 13,79% menys que ara fa deu anys, segons dades de la Direcció General de Qualitat i Població de Cort.

El president de l'Associació Gaocalo Nova Esperança, Carlos Cortés, ha  assegurat a l' Última Hora que al poblat hi viuen fins a 700 residents, que poden arribar a ser 1.000, comptant infants i altres familiars. Fonts de l'Ajuntament de Palma, però, expliquen a l'ARA Balears que no saben res d'aquestes xifres. 

Cal recordar que l'Ajuntament de Palma espera que el 2021 Son Banya sigui un solar que després se cedirà al Govern perquè hi construeixi una residència. El gener d'enguany la Junta de Govern municipal va aprovar la segona fase del projecte tècnic de demolició del poblat xabolista. Actualment hi viuen 90 famílies en 85 cases perquè durant la primera fase del projecte es varen executar 42 desallotjaments i varen abandonar Son Banya 117 persones. 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF