Societat 29/06/2021

Un dels estudiants del macrobrot de Mallorca està ingressat a l'UCI a Elx

La xifra de contagis entre els joves que vingueren a l'illa de viatge d'estudis supera els 900

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaUn jove de 18 anys que va venir de viatge d'estudis a Mallorca i va estar amb els estudiants del macrobrot està ingressat a l'UCI d'un hospital d'Elx. Segons ha confirmat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana a l'ARA Balears, els símptomes de l'estudiant agreujaren la seva situació sanitària i el centre hospitalari en el qual estava ingressat decidí traslladar-lo a la unitat de cures intensives.

El jove viatjà a Mallorca, juntament amb els seus companys de classe, per celebrar que havien acabat el batxillerat i la selectivitat i hauria participat en les macrobotellades i les aglomeracions d'estudiants que foren l'inici del macrobrot que s'ha escampat arreu de la Península. L'expansió d'aquest brot de coronavirus afecta ja vuit comunitats autònomes i la xifra de contagis supera els 900. Madrid és el territori amb més contagiats, amb 410 casos. Galícia els xifra en 70; el País Basc en 172; el País Valencià en 104; Catalunya en 132; Múrcia en 20; Castella-la Manxa en 11 i l'Aragó en 10. Les comunitats, però, esperen trobar-ne més durant els cribratges que fan aquests dies.

D'altra banda, la Conselleria de Salut continua trobant infectats de covid-19 a l'hotel Bellver de Palma, on estan aïllats els estudiants peninsulars afectats pel macrobrot. Segons el portaveu, Javier Arranz, s'han detectat dos joves contagiats més, que eleven a 64 els afectats. Els altres 185 han donat negatiu. A més, 13 persones estan pendents de trasllat i tres varen partir a la Península i encara no els han localitzat.

stats