Societat 22/10/2019

La Delegació del govern investiga la concentració espanyolista de diumenge

La protesta no estava autoritzada i de moment se'n desconeixen els convocants

M.c.
1 min
La manifestació a Palma contra la sentència del Procés i la repressió policial, en imatges

PalmaLa Delegació del govern a les Balears està investigant les circumstàncies de la protesta "antiseparatista" que es va dur a terme a Palma aquest diumenge, segons ha confirmat el mateix delegat del govern, Ramon Morey. Aquesta concentració no tenia autorització, ja que s'havia de sol·licitar 24 hores abans, per la qual cosa s'està investigant qui en varen ser els promotors.

Precisament, Joves en Defensa d'Espanya (JEDE) va anul·lar la manifestació "antiseparatista" convocada per a diumenge, que coincidia en lloc i hora amb la manifestació contra la sentència del Procés convocada per l'Obra Cultural Balear. Com que la petició de l'OCB va arribar abans, la Delegació va oferir una alternativa a la concentració espanyolista, però no la varen acceptar i la varen desconvocar.

Per això, quan la Policia Nacional va veure que es duia a terme la contramanifestació, que no tenia autorització, va avisar la Delegació del govern i es va obrir una investigació. Tot i això, es destaca que no hi va haver cap incident i que la Delegació tindrà una resposta de proporcionalitat i flexibilitat, ja que el seu principal objectiu és "garantir el dret dels ciutadans a manifestar-se", segons ha explicat Morey.

Recordem que diumenge varen sortir al carrer unes 9.000 persones, segons les dades oferides per l'Obra Cultural Balear, per protestar contra la sentència del Procés. Durant més de dues hores els carrers es varen omplir de banderes catalanes i balears, llaços grocs i pancartes de denúncia.

stats