Societat 04/03/2021

La Delegació del govern espanyol autoritza una concentració de 40 persones pel 8-M a Palma

CCOO i UGT han convocat l'acte a la plaça de l'Olivar

ARA Balears
2 min
Imatge de la manifestació del 8-M a Palma

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha autoritzat que es dugui a terme una concentració pel 8-M a Palma. Segons ha informat, a través d'un comunicat, la concentració es farà a la plaça de l'Olivar de Palma a les 11 del matí, durarà una hora i hi assistiran 40 persones.

En el comunicat, la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha explicat que s'ha permès la concentració per la situació epidemiològica de Mallorca (que actualment està en nivell 3 d'alerta) i per les característiques de l'acte (nombre d'assistents, lloc, temps...). Tot i això, ha remarcat la importància de complir amb les mesures sanitàries i ha recordat les responsabilitats dels organitzadors.

Segons han explicat, els organitzadors de la concentració han d'adoptar les mesures necessàries per evitar contagis, han de col·laborar amb els cossos i forces de seguretat de l'Estat i han de comprovar que els assistents duguin la mascareta i respectin la distància de seguretat.

La manifestació ha estat convocada per CCOO i UGT amb el lema 'La igualtat entre homes i dones'. Els sindicats han remarcat que la pandèmia ha evidenciat els dèficits de l'estat de benestar i del sistema de protecció social. "La pandèmia ha plasmat de manera nítida els desequilibris de gènere entre homes i dones", ha remarcat UGT en una piulada al compte de Twitter del sindicat.

Cal recordar que l'Institut Balear de la Dona (IBDona) i el Consell de Mallorca van apostar per un 8-M en línia davant la situació sanitària actual, i que els actes convocats tindran lloc entre març i abril i cap està convocat per al mateix dia 8 de març. El programa institucional del Dia internacional de les dones començarà el 10 de març, amb la jornada Essencials i imprescindibles, projectes d'emprenedoria transformadors liderats per dones.

Per part seva, el Moviment Feminista de Mallorca ha decidit no convocar cap manifestació per a dia 8 de març. En lloc d'això, ha organitzat diverses activitats, que es faran durant tot el mes i tindran com a acte central de dilluns dia 8 la lectura d'un manifest tant a Palma com als pobles d'Alaró, Lloseta, Manacor i Sant Llorenç i a Palma.

stats