Societat 22/01/2020

El Defensor del Poble investiga els casos d'explotació sexual dels menors de l'IMAS

Ha obert aquesta recerca per recollir dades exercint el seu paper de protector de drets humans

Ara Balears
1 min
L’explotació sexual també afecta menors de fora dels centres

PalmaEl Defensor del Poble, Francisco Fernández Marugán, ha obert una investigació d'ofici sobre els casos d'explotació sexual de menors tutelats a Mallorca, després que es notificassin a la Fiscalia els 16 casos de nins que, sent residents en centres de tutela de l'IMAS, varen ser explotats sexualment, segons ha informat l'agència Efe.

Segons han explicat fonts de la institució, el Defensor ha acordat l'obertura d'aquesta recerca per recollir dades exercint el seu paper de protector de drets humans i supervisor de qualsevol centre de protecció.

La Policia i la Guàrdia Civil han descartat que existeixin a Mallorca xarxes organitzades dedicades a l'explotació sexual de menors, però sí que han detectat "casos aïllats" de persones que prostitueixen adolescents que resideixen en centres tutelats pel Consell de Mallorca. La Fiscalia de les Balears ja va obrir diligències de recerca penal "sobre els presumpts casos de tràfic de drogues i prostitució que afecten menors d'edat que depenen de l'IMAS".

stats