Societat 04/08/2020

Les patronals i CCOO exigeixen la prolongació dels ERTO

CAEB i PIMEM qualifiquen les dades de l'atur "d'alarmants"

Ara Balears
2 min
Oficina del SOIB a Palma

PalmaLes dades de l'atur a les Balears publicades per l'Enquesta de la Població Activa (EPA) preocupen a les patronals CAEB i PIMEM, que les qualifiquen "d'alarmants", ja que s'ha registrat un augment d'un 90,7% en comparació amb el mes de juliol del 2019. És per aquest motiu que consideren que els Expedients de Regulació Temporal s'han d'allargar fins almenys la Setmana Santa del 2021.

En un comunicat, la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, ha manifestat que les dades "superen la mitjana del país" i destaca que només "s'evitarà el tancament de milers d'empreses i la destrucció de llocs de feina" si s'allarguen els ERTO. En aquest sentit, la Petita i Mitja Empresa de Mallorca (PIMEM) afirma que les dades són preocupants "tant a curt termini com a mitjà termini" i apunta que si s'allarguen els ERTO "la xifra d'aturats serà menor"."L'augment del 90% respecte a l'any passat no és més que un reflex de la paràlisi empresarial que hi ha", ha afegit Mora, qui també ha reclamat "l'exoneració del 100% en el pagament de la Seguretat Social per a les empreses de 50 treballadors i del 75% per les de més de 50".

Per la seva banda, CCOO també exigeix que els ERTO s'allarguin fins que "sigui necessari", ja que així molts dels treballadors afectats per un expedient d'aquest tipus podran subsistir fins a l'inici de la pròxima temporada. Així mateix, qualifica "d'impossible" que els treballadors es puguin incorporar als seus llocs de feina i cotitzar el temps suficient per accedir a prestacions. En aquest sentit, destaca que les dades de l'atur del mes de juny estan lluny de ser les que correspondrien a un mes de juliol normal a les Illes, en què l'activitat turística està a ple rendiment i, per tant, les afiliacions a la Seguretat Social són màximes.

stats