Societat 29/07/2020

Educació rep 750 sol·licituds d'escolarització menys que el curs passat

El procés de matriculació ha patit "la davallada més forta dels darrers anys", segons el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante

A. Tarragó
2 min
Aquest curs s'incorporaran 450 professors més

PalmaLa Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha rebut 756 sol·licituds d'escolarització menys per al curs 2020-2021 que el curs passat, segons ha informat aquest dimecres el conseller Martí March, xifra que suposa un descens del 5,3%. Això, amb l'increment de 458 professors més, farà que "les ràtios continuïn baixant", ha assegurat March, qui ha garantit que "hi haurà un entorn segur en tots els sentits".

Aquest descens "reflecteix la crisi econòmica en què estam instal·lats", ha assegurat el conseller, el qual acusa aquest fenomen principalment de "l'onada de nouvinguts" que no hi haurà enguany. Allà on més s'ha notat, ha puntualitzat March, ha estat Eivissa, on històricament hi ha hagut "una pressió més important" dels nouvinguts.

Per la seva banda, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, ha constatat que aquesta és "la davallada més important dels darrers anys". Tot i això, Morante ha detallat que de les 750 sol·licituds menys, "450 coincideixen amb la davallada de la natalitat que va haver-hi fa tres anys, quan varen néixer aproximadament 450 infants menys". L'altra raó "és que ve menys gent a fer feina", ha afegit.

En qualsevol cas, March indica que no sobraran places ni professors. "Les dades que vàrem posar són les que realment posarem en marxa. Hi haurà més professors que mai dins l'educació pública i la privada", ha afirmat. Morante, en aquest sentit, ha explicat que ja s'han assignat entre 230 i 235 docents, mentre que la resta es preveu que s'assignin a final d'agost.

Dels alumnes que sí que s'han matriculat enguany, el conseller ha destacat que "un 97% ha aconseguit plaça a un dels centres que havia triat en primera o segona opció". Aquest fet ha estat especialment significatiu a Eivissa, on el percentatge d'alumnat que ha escollit el centre que volia ha crescut un 5%.

Un 80% més d'inscripcions telemàtiques

Una altra dada rellevant, segons el conseller, ha estat que "el 90% dels procediments d'escolarització s'ha fet de manera telemàtica", sistema que "ha vingut per quedar-se", ha dit. Cal tenir en compte que aquesta xifra l'any passat va ser del 9%.

Quant a la previsió de possibles rebrots, March ha reconegut que cal “estar preparats per a tres escenaris: l’A, de normalitat; el C, de confinament, i el B, de situacions concretes”. En aquest darrer cas, ha explicat, s’hauran de “prendre decisions específiques”, però “la por no existeix”.

stats