Societat 22/07/2013

De Guindos respon a Funcas que el contracte únic "no té gaire sentit"

El ministre diu que els empresaris volen "varietat de contractes"

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha considerat aquest dilluns que el contracte únic "no té gaire sentit" perquè, ha dit, els empresaris volen "varietat de contractes". Aquesta ha sigut la valoració del ministre al fet que la Fundació de les Caixes d'Estalvis (Funcas) proposi aplicar el contracte únic indefinit a Espanya com a revulsiu de l'ocupació.

En declaracions als mitjans abans de participar en un acte a Madrid, De Guindos ha tornat a defensar la reforma laboral aprovada el febrer del 2012. Ha afirmat que "està tenint un efecte molt positiu" i que, segons els càlculs del ministeri d'Economia, la reforma ha evitat una destrucció d'ocupació de 200.000 llocs de treball. I ha afegit: "La reforma facilita que quan arribi la recuperació la creació d'ocupació es produeixi molt abans".

D'altra banda, el ministre no ha volgut avançar si en l'EPA que es coneixerà dijous la xifra d'aturats serà de menys de sis milions. "Serà una EPA positiva, i en termes desestacionalitzats hi haurà una millora important de les condicions del mercat laboral", ha reblat.

stats