Societat 06/03/2019

Sis de cada deu atesos per la Creu Roja a les Balears són dones en situació de vulnerabilitat

De les 1.173 que han participat en el programa 'Dones en dificultat social', un 21% pateix violència masclista

Ara Balears
2 min
Sis de cada deu atesos per Creu Roja a les Balears són dones en situació de vulnerabilitat

PalmaSis de cada deu persones ateses per la Creu Roja a les Illes Balears són dones en situació de vulnerabilitat social, segons publica l'agència Efe. De les 1.173 que han participat en el programa 'Dones en dificultat social', el 21% pateix violència masclista.

El 2018 foren 701 les dones que participaren en diferents projectes d'ocupació de la Creu Roja, 410 de les quals varen seguir itineraris personalitzats d'inserció laboral i un 51% va aconseguir un lloc de feina. A més, el 24% es va formar en diferents professions amb demanda al mercat laboral.

La Creu Roja ha recordat en un comunicat, amb motiu del Dia internacional de la dona, la necessitat de "posar en marxa, com més aviat millor, canvis transformadors, enfocaments integrats i noves solucions que rompin les barreres estructurals que impedeixen assolir una igualtat real entre les dones i els homes".

Així mateix, ha detallat que, segons les dades obtingudes en el darrer Bulletí de Vulnerabilitat, gairebé la totalitat de les famílies monoparentals ateses per la Creu Roja estan encapçalades per dones i que més del 77% de les desocupades no té cobertura econòmica.

D'altra banda, les dones són també majoria entre les persones que no poden trobar feina per qüestions relacionades amb la cura, per no tenir amb qui deixar els seus fills, igual que són més del 70% de les persones que s'encarreguen de persones majors o dependents. Les dones també són majoria entre les persones que participen en el programa 'Ajuda alimentària', així com entre aquelles que pateixen pobresa energètica.

De les iniciatives de la Creu Roja per reduir, minimitzar o eliminar aquestes situacions de desigualtat i discriminació, l'organització ha destacat el programa 'Dones en dificultat social' i les actuacions amb dones i nines que tinguin implícit l'objectiu de fomentar-ne l'apoderament com els grups per a víctimes de violència masclista.

A més, treballa amb dones migrants amb l'objectiu que potenciïn la construcció de xarxes i obtinguin eines per al lliure exercici dels seus drets. Així, organitza tallers d'autodefensa, d'autocura i de sexualitat, formacions en igualtat d'oportunitats, prevenció de violències masclistes i activitats d'oci i expressió d'emocions de manera lúdica.

stats