Societat 15/05/2019

Evacuen a la tripulació d'un vaixell de càrrega en flames a 20 milles de Mallorca

En aquests moments l'estan remolcant fins al port de Palma ja que el foc ja ha quedat pràcticament extingint

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

A primera hora d'aquest dimecres s'ha cremat un vaixell que anava carregat de vehicles prop de l'illa de Cabrera. En aquests moments, Salvament Marítim està fent feina amb dos helicòpters i tres embarcacions. Ja s'ha activat el Pla Especial per Contaminació d'Aigües Marines (Cambal) en fase de prealerta a causa de l'incendi.

Segons ha informat Salvament Marítim a les 11.15 h, el foc està controlat però continua actiu i hi ha una part del mercant que, de moment, és inaccessible als equips d'extinció. Fins ara s'han evacuat 14 persones, mentre la resta s'ha quedat al vaixell per ajudar amb les tasques d'extinció de les flames. En aquests moments l'estan remolcant fins al port de Palma ja que el foc ja ha quedat pràcticament extingint.

El vaixell feia la ruta entre Palma i València i, per ara, es desconeixen les causes de l'incendi. Els tripulants han estat atesos per metges i han pogut confirmar que cap d'ells està en estat greu. La nau incendiada transportava un total de 1.843 cotxes.

El 'Gran Europa' és un 'car carrier' de 183 metres d'eslora amb bandera italiana de la naviliera Grimaldi Lines de 20 anys d'antiguitat. El vaixell de càrrega havia partit del port italià de Salern, al sud de Nàpols, i la seva destinació era el port de València.

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha suspès aquest matí un acte de campanya electoral per seguir el desenvolupament de l'operació contra l'incendi, segons han informat fonts del PSOE.

stats