Societat 01/06/2020

Creen una aplicació per assignar arquitectes com a perits judicials

L'objectiu és facilitar el procés de manera més precisa i rigorosa

Ara Balears
2 min
Together: Una app per posar en contacte dones que no volen tornar casa soles a la nit

PalmaEl Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears (COAIB) ha desenvolupat una aplicació informàtica que facilitarà de manera més precisa i rigorosa l'assignació d'arquitectes perits i forenses en funció de la matèria i l'àmbit territorial quan siguin requerits pels jutjats.

La presidenta de l'Agrupació d'Arquitectes Experts Pericials i Forenses del COAIB, Inmaculada Salom, ha destacat la importància d'aquesta nova eina tant per als col·legiats com per a l'Administració de Justícia, perquè permetrà dur a terme un control més eficaç, transparent i equitatiu en el repartiment dels treballs, ja que la nova aplicació també inclou més criteris de recerca per especialitat i lloc d'actuació.

Segons ha detallat l'entitat col·legial en un comunicat, aquesta aplicació informàtica és "un primer pas" per digitalitzar l'activitat que duen a terme aquests professionals als jutjats. L'eina informàtica permet ampliar els camps de recerca en més de deu especialitats i discriminar en funció de l'àmbit territorial i el torn que correspongui de la llista en la qual s'inscriuen els arquitectes perits i forenses per actuar en casos judicials.

Els 140 arquitectes perits i forenses que puguin i estiguin interessats a actuar com a perits davant els jutjats penals i civils de Balears hauran d'emplenar abans una fitxa amb informació sobre l'especialitat en la qual tenen major experiència (edificació i construcció; taxacions i valoracions de béns immobles; instal·lacions i lesions en l'edificació, entre d'altres), així com l'àmbit d'actuació en el qual estan disposats a dur a terme el treball i els jutjats per als quals desitgen treballar.

Un cop l'aplicació reculli tota la informació de cadascun dels professionals, els jutjats podran accedir als arquitectes perits i forenses experts en les matèries de cada cas sol·licitat per mitjà de l'aplicació.

El COAIB preveu estudiar la possibilitat d'oferir aquesta eina informàtica a altres col·legis professionals.

stats