Societat 27/09/2021

El covid-19 ha fet que els càncers ginecològics es diagnostiquin en un estat més avançat

Ho ha advertit María Josefa Manzano Villalba, la nova especialista en Ginecologia de la clínica Juaneda

ARA Balears
1 min
Una anàlisi de sang per detectar el càncer d'ovari.

La pandèmia del covid-19 ha fet que els càncers ginecològics es detectin en un estat més avançat, especialment en les dones més grans. Així ho ha assegurat aquest dilluns María Josefa Manzano Villalba, la nova especialista en Ginecologia de la clínica Juaneda, que també ha reconegut que "la pandèmia ho ha canviat tot, inclosa la salut de les dones".

Segons ha informat Europa Press, Manzano ha remarcat que aquesta situació s'ha produït a conseqüència del col·lapse de les consultes hospitalàries, que "han provocat que s'hagin ajornat moltes visites".

Aquesta situació, assegura, ha generat "l'aparició de càncers en estadis més avançats en les dones amb determinats símptomes que, en altres circumstàncies, s'haurien detectat abans".

A més, ha puntualitzat que l'aparició avançada d'aquesta malaltia s'ha donat especialment en dones de més edat, sobretot el càncer d'ovari i el de mama. "El coronavirus ha generat una confusió general, de no saber què fer, de no fiar-se de ningú, d'una certa crispació amb un punt d'agressivitat i d'emocions negatives, que ha fet que, per exemple, alguns pacients reaccionassin negant-se a anar al metge si la demora era gran, la qual cosa és molt negativa per a la salut de tots", ha afegit.

stats