Societat 07/01/2021

Cort cerca el propietari de les claus del Regne de Mallorca per exposar-les pel 500è aniversari de la Germania

La família Rothschild les va vendre el 2000, però l'Ajuntament de Palma desconeix qui les va comprar

K. O.
1 min
Cort cerca el propietari de les claus del Regne de Mallorca per exposar-les pel 500è aniversari de la Germania

PalmaL'Ajuntament de Palma està cercant el propietari de les claus del Regne de Mallorca per demanar-li si voldria exposar-les temporalment a l'illa amb motiu del 500è aniversari de la Germania, segons explica el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió. La joia es va fer per simbolitzar la rendició dels Agermanats i mostrar fidelitat al rei Carles V.

La família Rothschild les va vendre a través de la casa de subhastes Christie's el 2000 per 15.275 lliures esterlines, però Cort desconeix qui les va comprar. Per això, ara, l'equip de govern està treballant per saber qui té les claus.

A la pàgina web de la casa de subhastes es diu que les claus venudes el 2000 són d'or esmaltat d'estil renaixentista, probablement espanyoles i del 1845. Aquesta dada és confusa, perquè les claus del Regne de Mallorca tenen 500 anys. De fet, a la descripció es diu que les claus les va donar Valladolid a Carles V després d'entrar a la ciutat. Curiosament, però, a les fotos de les claus que surten a la pàgina web es pot llegir la paraula "Maioricarus".

També s'especifica que hi figura una inscripció on es diu "no tenim cap altre rei llevat de Carles". Aquesta descripció és confusa i no està clar si la família Rotschild o la casa de subhastes Christie's coneixien el vertader origen de les claus del Regne de Mallorca.

stats