Societat 27/07/2019

Cort promou una macroinspecció de la plaça de toros

Model de Ciutat insta diferents departaments municipals a fer una operació conjunta amb vista a la cursa de braus programada el 9 d'agost

Ara Balears
1 min
Imatge de la última cursa de toros a Palma, l'any 2017

PalmaLa Conselleria de Model de Ciutat de l'Ajuntament de Palma ha instat els responsables de diferents àrees municipals a realitzar una inspecció conjunta de la plaça de toros, davant l'anunci que s'hi farà una cursa de braus el proper 9 d'agost. En concret, Model de Ciutat ha demanat aquesta operació conjunta als departaments de Disciplina Urbanística, Benestar Animal i Accessibilitat, i a les conselleries de Sanitat i Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern per inspeccionar la plaça de toros.

L'Ajuntament ha informat aquest dissabte en una nota de premsa que els organitzadors de l'esdeveniment han registrat la declaració responsable preceptiva per realitzar la cursa, en la qual s'anuncia la participació dels matadors Morante de la Puebla, Julián López 'El Juli', José María Manzanares i Andrés Roca Rey.

Les inspeccions instades pel Consistori es duen a terme amb la intenció de comprovar el compliment de les normatives vigents i dels requeriments legals perquè es faci una cursa de toros. L'esdeveniment taurí es va progamar després que el Tribunal Constitucional anul·làs els articles clau de la llei autonòmica que, a la pràctica, prohibien les corrides de toros a les Illes.

"Des de l'àrea de Model de Ciutat es controlarà i supervisarà tant l'estat de la plaça com que l'activitat compleixi la normativa i els requeriments legals previstos", adverteix el departament dirigit per la regidora Neus Truyol. Així mateix, s'ha demanat a les policies local i nacional que controlin, en particular, que no s'incompleixi la prohibició d'entrada de menors a la plaça i les normes de consum d'alcohol.

stats