Societat 07/06/2022

Cort prohibeix les sales de joc a menys de 500 metres de cap zona verda o equipament

El nou PGOU de Palma pretén anar més enllà de la normativa autonòmica en aquesta matèria i limita les ampliacions de les cases d'apostes

1 min
La taxa actual és de 140 sales de joc per cada milió d'habitants.

PalmaEl nou Pla General d'Ordenació Urbanística de Palma fa una passa més enllà en la limitació de les sales de joc. Segons ha informat aquest dimarts la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, aquesta normativa limita les cases d'apostes "a menys de 500 metres de qualsevol zona verda o equipament públic o privat", com ara els sanitaris, educatius, esportius i socioculturals.

Així, la novetat respecte de la normativa autonòmica –que ja establia una distància obligatòria de 500 metres d'escoles i hospitals– són aquestes zones verdes i els equipaments. No obstant això, aquesta mesura no té caràcter retroactiu, de manera que les sales ja existents o que tenien demanada la llicència abans d'aprovar el PGOU –el 2021– no es veuen afectades.

"Les Illes Balears som pioneres a marcar aquesta distància tan important entre aquests equipaments i aquesta activitat econòmica tan nociva", ha assenyalat Truyol, qui també ha anunciat tres mesures més incloses dins el PGOU que s'apliquen a tots els establiments públics –bars i restaurants– i també afecten les sales de joc.

Per una banda, determina que "en 100 metres de carrer només pot haver-hi tres establiments públics" i, per altra banda, que en aquesta distància "la suma de les façanes d'aquests establiments no pot superar els 30 metres". Això implica que "les possibles ampliacions estan limitades" si hi ha bars i restaurants en el seu entorn. A més, el PGOU inclou com a nova mesura que "aquests bars i restaurants i sales de joc no poden estar en locals contigus", ha afegit l'edil.

stats