Societat 27/04/2022

Les Balears, la primera comunitat que impedeix obrir més sales de joc

L'Executiu amplia així la moratòria que hi havia per a aquests establiments entre el 2020 i el 2022

2 min
La taxa actual és de 140 sales de joc per cada milió d'habitants.

PalmaEl Govern de les Illes no donarà cap llicència més per obrir sales de joc fins que la taxa actual es redueixi de les 140 per cada milió d'habitants a 75. Així n'ha informat aquest dimecres el vicepresident de l'Executiu autonòmic, Juan Pedro Yllanes, després de reunir-se amb la Mesa Social del Joc. Amb aquesta mesura, les Balears es converteixen en la primera comunitat autònoma de tot l’Estat a impedir que s'obrin noves sales de joc i noves cases d’apostes.

Per aconseguir aquest objectiu, Yllanes ha anunciat que el Govern està "treballant en una proposta de modificació de la Llei 8/2014 del joc, que inclou –entre altres mesures– la moratòria automàtica de noves llicències fins que el nombre actual de sales de joc i apostes es redueixi a la meitat". El conseller ha explicat que això "suposarà de facto que no es donarà cap llicència de joc més a les Balears durant un llarg període, atès que el màxim es fixarà en una ràtio de 75 sales per cada milió d'habitants. D'aquesta manera, i tenint en compte que la població de les Illes és de prop d'1,1 milions d'habitants, l'objectiu final és davallar la xifra total a la setantena.

Segons Yllanes, la taxa actual està en "140 sales de joc per cada milió d'habitants", una xifra que "duplica la mitjana espanyola". Per aquest motiu, Yllanes entén que "no és possible continuar obrint" i espera que aquesta mesura suposi "el punt d'inflexió que tothom esperava per abaixar la densitat d'aquestes sales de joc". En aquest sentit, ha recordat que la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica ja va aprovar "una primera moratòria entre el 2020 i el 2022 que va permetre aturar una dinàmica d'obertura sense límit".

Dues llicències pendents

Juntament amb aquesta ampliació de moratòria, Yllanes ha informat que "cap de les dues llicències pendents d'obertura de sales de joc –una a Inca i una altra a Marratxí– tirarà endavant". El vicepresident ha puntualitzat que "aquestes estaven pendents, perquè no els afectava la moratòria", però que, així i tot, no rebran el vistiplau perquè es puguin obrir.

stats