Societat 31/05/2021

Les sales de jocs hauran d'estar com a mínim a 500 metres d'escoles i hospitals

El Govern també restringirà el nombre de llicències que es donin per obrir nous espais d'atzar i apostes

1 min
Una sala de joc.

PalmaLes sales de jocs hauran d'estar ubicades com a mínim a 500 metres de centres educatius d'ensenyament obligatori, de formació professional i universitària, però també de centres de rehabilitació, hospitals, ludoteques i parcs infantils. Així ho ha assegurat aquest dilluns el director general de Comerç del Govern, Miquel Piñol, en una roda de premsa en què ha explicat les mesures que s'inclouran a la futura Llei que estan preparant per replanificar el sector del joc les Balears.

La limitació de la distància, però, no afectarà l'obertura de tres possibles noves sales de joc que actualment s'estan tramitant –una a Marratxí i dues a Inca–, perquè es basen en la legislació vigent, que obliga que estiguin a 100 metres dels centres esmentats.

L'Executiu també restringirà el nombre de llicències que es donin per obrir nous espais d'atzar i apostes, així com la publicitat, inclosa la que es trobi a les façanes dels punts de joc. Les noves limitacions, a més, preveuen controlar l'edat dels usuaris que utilitzen les màquines instal·lades en bars i cafeteries i es reforçarà el control per evitar elements sexistes, racistes o ofensius en aquests aparells.

Fins ara, el Govern només havia plantejat totes aquestes restriccions, que aquest dimarts s'han explicat a la Mesa social del joc, en la qual participen entitats com ara Unicef i la Federació d'Associacions de Pares i Mares (FAPA) de Mallorca. "Volem frenar els intents dels grans operadors per convertir les Balears en Las Vegas de baix cost", ha comentat el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado.

stats