Societat 07/07/2021

Cort estudia limitar l'espai de les terrasses a la Llotja, Santa Catalina i la Platja de Palma

El portaveu de l'Ajuntament ha admès que hi ha un "excés per part de molts de restauradors" en aquests punts

1 min
Terrasses al carrer Fàbrica al barri de Santa Catalina

PalmaL'Ajuntament de Palma estudia limitar l'espai que ocupen les terrasses dels bars i restaurants de la Llotja, Santa Catalina i la Platja de Palma, on Cort ha detectat un "excés per part de molts de restauradors", segons ha admès aquest dimecres el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo. L'edil ha avançat que divendres anunciaran més informació sobre les noves limitacions que volen establir.

Jarabo ha comentat en una roda de premsa que d'ençà que hi ha manco restriccions en el sector de la restauració i que des que ha començat la temporada turística s'han registrat més sancions per incomplir la normativa municipal d'ocupació de la via pública. Una xifra que encara no està quantificada, segons fonts de la corporació municipal.

Les declaracions del regidor es produeixen una setmana després que la Federació d'Associació de Veïns de Palma denunciàs l'ús "abusiu" dels carrers per les terrasses, l'oci nocturn i les botellades, que fan "impossible" la vida dels residents.

Algunes entitats federades es varen reunir el 1r de juliol i decidiren constituir una comissió de treball permanent per tractar el problema. Entre les associacions, hi varen anar membres de les barriades del Banc de l'Oli, de Santa Catalina, de Bellver i el Terreno, de Canamunt, la Calatrava, de la plaça Major, del puig de Sant Pere, de la Llonja-Born i alguns veïns de la zona de Santa Eulàlia.

stats