Societat 13/02/2021

Cort inicia els tràmits judicials per acabar de desmantellar Son Banya

Les ordres de desnonament podrien arribar el mes d'abril

Ara Balears
1 min
Son Banya

El departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma ha presentat les primeres 12 demandes de desnonament, tot i que són 90 les cases que es mantenen, actualment, a Son Banya. Ara, l'àrea fa feina per formalitzar les demandes de desnonament que falten durant aquest mes de febrer. Les ordres judicials podrien arribar el mes d'abril, segons la previsió de Cort. L'objectiu és que s'acabi definitivament el procés de desmantellament del poblat. En un comunicat, Benestar Social també ha explicat que fa feina amb les "famílies vulnerables" que seran desallotjades, "per trobar-los solucions" d'habitatge.

Son Banya

El juliol del 2018 va iniciar-se aquest procés de desmantellament del poblat. De llavors ençà, fins a 30 famílies han sortit de Son Banya, un traspàs que des de l'Ajuntament veuen com una "oportunitat": "Volem deixar palès el nostre compromís ferm de tirar endavant el full de ruta pactat ara fa un any i mig i que les famílies de Son Banya tinguin una nova oportunitat", ha remarcat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, en el document.

Tal com han informat des de la Regidoria, la darrera fase de desallotjament serà gradual i per illetes, una fórmula que pretén millorar la seguretat i facilitar l'execució tècnica en la demolició de les cases.

stats