Societat 19/11/2019

Cort augmenta més d'un 30% el pressupost per a la neteja dels carrers de Palma

Entre altres mesures anunciades, també es preveu invertir més de 800.000 euros en la reparació de l'asfalt i les voreres de Palma

Alba Tarragó
2 min
EMAYA ampliarà la neteja de Ciutat

PalmaAlgunes de les àrees de l'Ajuntament de Palma han anunciat aquest dimarts en què preveuen gastar els pressupostos assignats per al 2020. Entre les més destacades, es troba l'augment del 33% d'euros en la inversió per a la neteja dels carrers de Ciutat -que passa de 12 a 16 milions d'euros-, anunciada pel regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Ramon Perpinyà. Amb aquest nou finançament es donarà resposta també a una demanda popular: la millora de l'asfalt i de les voreres de Ciutat. L'edil d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, ha anunciat que destinarà 825.495 euros a aquesta mesura.

Un 21% més per a parcs i jardins i 56 milions d'euros per reduir els vessaments al 80%

Entre altres intervencions destacades en l'àmbit d'Infraestructures, Pastor ha subratllat l'increment del 21% en Parcs i Jardins, és a dir, més de tres milions d'euros més que el 2019. Amb aquest increment es preveu arribar als 10.000 nous arbres a tota la ciutat abans que acabi la legislatura. També s'invertiran 245.000 euros en els habitatges socials del Camp Redó, concretament en el condicionament del solar on s'ubicava el bloc VIII i la millora dels vials públics i part de les voreres. Tres milions d'euros es destinaran a crear l'eix cívic del carrer Nuredduna.

Medi Ambient i Benestar Animal, dotada amb uns 43 milions d'euros per al 2020, és juntament amb Infraestructures una de les àrees amb major pes en els pressupostos. Les seves inversions seran principalment destinades a les millores en el cicle de l'aigua. Concretament, es destinaran 56,8 milions d'euros a aquesta qüestió amb l'objectiu de reduir un 80% els vessaments al final de la legislatura. En aquest sentit, el regidor i president d'Emaya s'ha compromès a tenir començades les obres de la nova depuradora per al 2023, tot i que el finançament no depèn de l'Ajuntament.

Millores en l'equipament policial i un carril bici que s'allarga quasi 20 quilòmetres

En el rànquing d'àrees millor finançades de l'Ajuntament, la de Seguretat Ciutadana es troba en primer lloc, amb 86.374.568 euros. Aquesta regidoria destinarà gran part del seu pressupost en el vestuari de policia i bombers: 350.000 euros i 323.000 euros respectivament. Per altra banda, uns 872.000 euros aniran a parar a la compra de vehicles, bicicletes elèctriques, guardapits i càmeres de vigilància, entre d'altres. Per altra banda, 415.772 euros seran per a la reparació i el manteniment de vehicles de la Policia Local de Palma.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha remarcat en la seva compareixença que l'EMT rebrà 23 milions del pressupost total de l'àrea, en la qual s'inclou la creació de 140 noves places per a conductors d'autobusos. La SMAP, per altre costat, disposarà de set milions d'euros. Una de les accions previstes en els nous pressupostos és la incorporació de quasi 20 quilòmetres més de carril bici, amb l'objectiu d'aconseguir que arribi a Son Castelló, al Rafal Vell i a Son Malferit. A més, els contractes de senyalització horitzontal i d'instal·lacions semafòriques rebran un milió d'euros cadascun.

stats