Societat 11/10/2023

Cort assegura "estar estudiant" la manera perquè restauradors i veïns de la Llotja "convisquin pacíficament"

La portaveu de l'Ajuntament de Palma, Belén Soto, ha remarcat que d'ençà que es va fer complir la sentència "ja se'n va posar en coneixement l'associació de veïns"

ARA Balears
2 min
Els bars i restaurants de la Llotja no podran obrir fins mitjanit, malgrat la resolució del TSJIB.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha assegurat "estar estudiant" la manera perquè restauradors i veïns de la Llotja "puguin conviure de manera pacífica en un mateix lloc". Així ho ha indicat aquest dimecres en roda de premsa, i ho ha recollit Europa Press, la portaveu de Cort, Belén Soto, qui ha remarcat que d'ençà que es va fer complir la sentència "ja se'n va posar en coneixement l'associació de veïns". D'aquesta manera, ha assenyalat que estan treballant en aquesta línia "per assolir un acord".

Cal recordar que, des d'aquest dilluns, els establiments de la Llotja poden ampliar l'horari de les seves terrasses fins a les 00 h els dies laborables i fins a les 00.30 h els festius i vespres de festius, després que Cort decidís acatar les sentències que avalen aquest horari.

MÉS presentarà una moció per limitar l'horari de les terrasses

Per la seva banda, el grup municipal MÉS per Palma ha anunciat que en el proper ple del mes de novembre presentarà una moció en relació amb els horaris de les terrasses de la Llotja i ha criticat que l'actual equip de govern "està practicant una deixadesa de funcions intolerable". "Amplia l'horari de les terrasses sense tramitar cap normativa horària que garanteixi el descans veïnal durant el vespre i que mantingui l'horari fins a les 23 h, com ha estat la norma en els darrers quatre anys", han censurat.

Així mateix, el grup ha incidit en el fet que el Consistori ha creat la Direcció General de Restauració, "mostra inequívoca de quins són els sectors que vol potenciar, quan l'Ajuntament no té cap competència en aquesta matèria, més enllà de les urbanístiques".

Per aquests motius, han indicat que presentaran una proposta d'acord que insta l'equip de govern a aprovar en el ple una norma que limiti l'horari màxim d'obertura de les terrasses de del barri fins a les 23 h, i que treballi amb les entitats veïnals per implantar mesures de millora de la convivència, d'equilibri i proporcionalitat de les activitats empresarials d'oci, per respectar el descans dels residents.

stats