Societat 23/03/2021

Cort aprova expropiar uns terrenys del camí dels Reis per fer-lo de doble sentit

L'Ajuntament de Palma també ha acordat remodelar la plaça Bisbe Planas del barri de Sant Jordi, que serà més verda i diàfana

1 min
Façana de l'ajuntament de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma aprovarà definitivament l'expropiació dels terrenys d'una part del camí dels Reis demà dimecres en Junta de Govern, segons ha informat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, aquest dimarts. El tram afectat és el que discorre entre Son Rapinya i la intersecció de la via de cintura i la sortida de Gènova, el qual es pretén fer de doble sentit, a més d'ampliar el carril bici que ja hi ha.

Aquesta expropiació costa 400.000 euros a l'Ajuntament de Palma, ha informat Truyol, qui ha defensat que així donen resposta a "una reivindicació de molts anys", atès que "hi ha una densitat de trànsit que fa aquest tram impracticable". Una vegada s'hagi aprovat l'expropiació, caldrà elaborar un projecte executiu.

A banda d'això, la regidora ha donat compte de les obres que Model de Ciutat ha acordat licitar a la plaça del Bisbe Planas del barri palmesà de Sant Jordi aquest dimarts. La remodelació té com a objectiu ampliar l'espai de 650 metres quadrats a 1.700 metres quadrats, per tal que passi a ser "més verd i més diàfan". La previsió és que al llarg del 2021 "s'iniciïn les obres de remodelació", que tendran una durada de 10 mesos, ha apuntat l'edil, de manera que durant el 2022 haurien d'estar acabades.

El cost total de la intervenció serà de 450.000 euros, que inclou també "una demanda de l'empresa municipal Emaya per renovar la xarxa del clavegueram de l'entorn", ha explicat Truyol. "Aprofitam per millorar els serveis del subsol, amb l'esperit que sigui més verd i de crear espais enjardinats", ha afegit. A més, coincideix que la plaça estrena nom aquesta setmana i passarà de ser del Bisbe Planas a plaça del Poble.

stats