Societat 17/09/2021

Cladera sobre la trama de corrupció de menors: "Els casos del 2018 i el 2019 ja els va detectar l'IMAS"

La presidenta del Consell de Mallorca defensa que han fet "el que havien de fer"

2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha atès als mitjans amb motiu del consell assessor de la Fundació Mallorca Turisme

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha valorat aquest divendres la darrera trama de corrupció de menors destapada per la Policia Nacional a Palma, que ja ha suposat la detenció de 17 persones i ha permès identificar almenys 13 víctimes. Tot i que Cladera no ha confirmat textualment que entre les afectades hi hagi menors tutelades pel Consell, ha defensat que "els casos del 2018 i el 2019 ja els va detectar l'IMAS". Precisament, els fets investigats per la policia es remunten a aquests anys.

En aquest sentit, a més, la presidenta ha defensat que "l'IMAS ha fet el que havia de fer quan es detecta un cas" i que aleshores es va posar en marxa el protocol existent per fer front a aquestes situacions, que va donar lloc a la investigació policial. "Això és el resultat d'aquesta feina, que ha acabat en fiscalia i policia. Ara se'n veuen els resultats", ha celebrat Cladera.

Ara bé, preguntada pels mitjans, ha reconegut que "qualsevol protocol ha de ser revisable" i que això "és una feina constant dels professionals". Per davant de tot, Cladera ha defensat els tècnics de la casa, "que varen fer la feina que els correspon", com va "quedar clar a la comissió política", ha afirmat.

Fruit d'un procés molt llarg

Per la seva banda, el president de l'IMAS, Javier de Juan, ha valorat també "molt positivament que s'hagin fet aquestes detencions, fruit d'un procés molt llarg que va començar el 2018 i el 2019". De Juan ha manifestat que "sempre han reclamat que s'ha de perseguir les persones que abusen, que aprofiten que aquestes dones puguin ser vulnerables".

En la mateixa línia que Cladera, el conseller ha recordat que "quan hi ha un indicador que pot estar succeint alguna cosa, es posa en coneixement de la Fiscalia i la policia". Així, De Juan ha reivindicat que cal "dur davant la justícia les persones disposades a abusar o pagar per tenir sexe amb menors d'edat".

stats