Societat 17/03/2023

Correus enviarà temporalment les notificacions a Palma per la polèmica de les entregues

Està previst que es faci un procés per a una nova adjudicació a final de juny o principi de juliol

ARA Balears
2 min
Una treballadora de Correus

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest divendres que ha decidit no continuar la relació amb l'empresa CI Postal, encarregada fins ara d'enviar les notificacions a Ciutat, a causa de la polèmica sorgida arran d'aquestes entregues. Segons ha informat Cort i ha recollit Europa Press, a partir de l'1 d'abril Correus s'encarregarà temporalment d'aquesta tasca, ja que està previst que es dugui a terme un procés de licitació per a una nova adjudicació a final de juny o principi de juliol.

"Volem assegurar a la ciutadania que aquestes notificacions s'entreguen en el temps que nosaltres decidim i garantir que s'envien sense dubtes possibles, com els que s'han generat fins ara amb l'empresa actual", ha apuntat el portaveu de Cort i regidor de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+, Alberto Jarabo. L'edil ha afegit que, en els darrers mesos, la proporció entre el nombre de sancions i la quantitat de ciutadans que han reclamat algun problema "no ha augmentat".

Així, l'Ajuntament posarà fi al seu contracte amb CI Postal el pròxim 31 de març. En aquest sentit, Jarabo ha remarcat que, tot i que s'han produït millores en el servei en els darrers mesos, l'empresa ha estat sancionada i hi ha un expedient obert pels retards en diverses entregues. També ha assenyalat que aquesta sanció "no té res a veure" amb el procés judicial obert al voltant de presumptes entregues falsificades.

Pel que fa al nou contracte de notificacions, inclourà alguns aspectes perquè "no es tornin a repetir alguns dels possibles errors que existien en els contractes previs. D'aquesta manera, es reclamarà que l'empresa que dugui a terme aquestes tasques tingui un mínim de treballadors i vehicles; s'augmentarà el pressupost per l'increment de notificacions previst, també arran de l'increment de sancions; s'inclourà la necessitat de cobrir els processos d'impressió o segellat en el contracte; s'assegurà que es disposi d'un servei al client, i es reforçaran les penalitats per incompliments.

stats