Per què el covid-19 afecta de manera diferent els pacients?

Un estudi l’Idisba, finançat per l’Institut de Salut Carlos III, estudia si les variants genètiques del receptor ACE2 poden ser una de les causes que ho expliquin

Per què hi ha pacients de coronavirus que ingressen a les unitats de cures intensives (UCI) amb dificultats respiratòries greus i altres problemes, mentre que n'hi ha que no presenten cap símptoma? Aquesta és la pregunta que vol respondre el projecte d'investigació presentat pel doctor Carles Barceló, investigador del Grup de Malaltia Oncològica Peritoneal de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (Idisba) i que l'Institut de Salut Carlos III, que depèn del Ministeri de Ciència i Innovació, ha finançat amb 25.000 euros. 

Segons han informat en un comunicat, aquest projecte d'investigació té com a objectiu identificar les regions crítiques de les cèl·lules per les quals s'introdueix el covid-19 a través del receptor ACE2 i determinar com les variants genètiques d'aquesta proteïna incideixen en la capacitat d'infecció del virus.

Aquest estudi, segons informen en el comunicat, podria explicar per què diferents pacients tenen una susceptibilitat, símptomes i resultats diferents de covid-19 segons les diferents variants de l'ACE2 que pot tenir cada persona. Aquestes variants, explica l'investigador, poden ser una de les causes que expliquin aquestes diferències entre els pacients.

El doctor Barceló col·labora amb grups internacionals de referència en l'estudi de la infecció per SARS-CoV-2 d'Alemanya i el Canadà, i assegura que espera tenir resultats de l'estudi d'aquí a uns mesos.

¿Hi ha una nova soca més transmissible del coronavirus?

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF