Societat 01/07/2021

Un 25% dels illencs d’entre 16 i 29 anys es vacunaran la setmana que ve

Actualment són 18.000 els que ja han rebut la primera dosi i la setmana que ve se n'administraran 41.000

ARA Balears
2 min
Una infermera vacunant una jove.

PalmaLa vacunació entre els més joves comença a agafar forma a les Balears. Fins ara uns 18.000 joves illencs d'entre 16 i 29 anys ja s'han vacunat i la Conselleria de Salut de les Illes Balears ha informat que està previst que la setmana que ve s'administrin 41.000 primeres dosis entre els residents nascuts entre el 1992 i el 2005, un 25% de la població diana d'aquesta franja d'edat a l'Arxipèlag.

La vacunació d'aquesta franja d'edat es va avançar a Menorca, Eivissa i Formentera, i aquest dimecres també es va obrir la vacunació dels joves nascuts entre 1992 i 2005 a Mallorca. L'Arxipèlag ha estat la primera comunitat autònoma de l'Estat en tenir completament oberta la vacunació i ja permet a qualsevol illenc major de 16 anys (independentment del seu any de naixement) reservar cita per rebre la vacuna contra el coronavirus.

Així, l'IB Salut espera arribar als 285.000 vacunats d'aquesta franja d'edat en les pròximes setmanes i apel·la a la responsabilitat per evitar que la incidència del coronavirus continuï augmentant entre els joves i en general a les Illes Balears.

Segons ha detallat la Conselleria de Salut, des de l'inici de la campanya de vacunació a les Balears s'han administrat un total de 935.435 dosis. Així, un 56,2% de la població diana de les Illes Balears ja ha rebut la primera dosi de la vacuna, mentre que el 38,6% ja n'ha rebut les dues i, per tant, ha completat la pauta i està immunitzat contra el coronavirus.

Els contagis s'incrementen a les Illes

En les darreres setmanes la pandèmia ha canviat de tendència de forma alarmant a les Illes Balears. Tots els indicadors que mesuren la pandèmia a les Illes s'han disparat i lleven l'Arxipèlag d'una situació de risc baix. D'una banda, la incidència acumulada a 14 dies ja supera els 100 casos per 100.000 habitants –fa dues setmanes estava en 40 casos, mentre que la taxa de positivitat a set dies ja frega el 5% i, per tant, és superior al llindar que marca la Unió Europea per tenir la pandèmia controlada (que és del 4%). Pel que fa als casos actius, s'han doblat en quinze dies, i ha passat d'haver-hi 448 casos el 17 de juny a 1.295 avui.

La situació als hospitals també comença a empitjorar. Aquest dijous els centres hospitalaris illencs atenen 11 pacients a l'UCI (quatre més que ahir) i 55 a planta (quatre més). Així i tot, cal dir que, en principi, no s'espera que hi hagi una pressió hospitalària com en les anteriors onades, perquè tres de cada quatre contagis es dona entre menors de 30 anys, que tenen una probabilitat molt baixa d'acabar a unitats de cures intensives.

stats