Societat 06/06/2024

Nova concentració contra la massificació a les platges: el 16 de juny al Caló del Moro

La mobilització, la segona que organitza el col·lectiu Mallorca Platja Tour, es durà a terme des de les 8.00 h fins les 13 h en aquesta platja

ARA Balears
2 min
El Caló des Moro, a Santanyí, l'estiu passat.

PalmaEl Caló del Moro serà l'escenari de la nova concentració contra la massificació a les platges convocada pel col·lectiu Mallorca Platja Tour. La mobilització es durà a terme el diumenge 16 de juny des de les 8.00 h fins a les 13 h, sota el lema 'Recuperem el Caló del Moro' i 'Llibertat Caló del Moro'.

"Hem pensat que el Caló del Moro és un símbol de la massificació a la nostra illa i justament perquè a cap mallorquí se li acudiria anar-hi un diumenge d'estiu, pot ser molt vistós i festós omplir-lo de mallorquins fent capficos a manera de reivindicació", ha defensat el col·lectiu en un missatge a la xarxa X, en què ha remarcat que l'objectiu és recuperar aquesta platja, la qual, critiquen, "està plena d'instagramers que només van a fer-se la foto". També ha assenyalat que les persones interessades poden obtenir més informació a través del Telegram del col·lectiu.

La concentració està prevista que comenci a les 8.00 h al pàrquing de la platja, i des del col·lectiu han organitzat dos grups. El primer se situarà al pàrquing de Cala Llombards per informar els assistents i el segon, que consistirà a assegurar unes 60 o 70 persones a la platja per ocupar-la amb tovalloles.

La primera mobilització organitzada per Mallorca Platja Tour va tenir lloc dissabte passat, 1 de juny, a la platja de la Ràpita, davant el Club Nàutic, en la qual mig centenar d'assistents es varen reunir per reivindicar les platges com a espai propi i protestar-ne contra la saturació. Aquesta primera acció, sota el hashtag #OcupemLesNostresPlatges, va sorgir com a resposta a la portaveu de Vox, Manuela Cañadas, després que asseguràs que els illencs "no poden voler anar a la platja com ho feien abans a l'estiu". La situació de saturació que viu l'illa és la que també va motivar la manifestació multitudinària que va omplir els carrers de Palma el 25 de maig sota el lema 'Mallorca no es ven'.

stats