Societat 04/05/2021

Consubal denuncia l'IMAS davant l'Oficina Anticorrupció per la gestió dels suposats abusos sexuals al centre El Temple

El president de l'organització de consumidors afirma que hi ha proves que demostren els fets

ARA Balears
1 min
Seu de l'IMAS.

PalmaL'organització de consumidors Consubal ha presentat una denúncia davant l'Oficina Anticorrupció contra el president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan; la directora de Menors i Família de l'IMAS, María de los Ángeles Fernández; el vicepresident de la institució, Jaume Tortella; així com contra el Defensor del Menor, Serafín Carballo, per un presumpte tracte de favor al centre de menors El Temple en la gestió d'uns suposats abusos sexuals.

Segons ha informat Europa Press, el portaveu de Consubal, Alfonso Rodríguez, s'ha referit a suposades irregularitats comeses a El Temple i que, segons el parer de l'organització, l'IMAS no hauria tractat "la diligència requerida". Segons Rodríguez hi ha proves que demostren els fets denunciats i que l'Institut hauria donat per bones les explicacions del centre.

Entre els fets denunciats, ha explicat Rodríguez, es troben uns presumptes abusos sexuals comesos per diversos menors residents a El Temple el mes de gener passat de 2020 i que no foren denunciats pel centre fins al dia 2 de juliol, diversos dies després que Consubal demanàs explicacions a la cúpula de l'IMAS sobre aquests fets.

L'organització de consumidors ha qualificat de "molt greu" la "passivitat" de tots dos els organismes públics. Així, en els pròxims dies, Consubal demanarà a l'IMAS informació sobre aquests mateixos fets en altres centres concertats.

stats