Les empreses que van construir el sistema de recollida pneumàtica a Palma hauran de pagar 24 milions a l'Ajuntament

El Tribunal Suprem ha ratificat la sentència de l'any 2012

El Tribunal Suprem ha ratificat aquest dijous que les empreses que van construir el sistema de recollida pneumàtica d'escombraries a Palma han de pagar 24 milions d'euros a l'empresa pública municipal  Emaya  pels errors de la xarxa, que no ha funcionat bé durant els 10 anys de vigència. A més, aquests errors van provocar que el sistema, que estava projectat per als pròxims 30 anys, s'eliminàs abans de l'esperat.

Segons ha informat el Consistori en un comunicat, l'alt tribunal ha desestimat els recursos  d'Envac , Ibèria i  Urbaser , les empreses associades per a la instal·lació del sistema pneumàtic,  que realitzaren l'any  2002.

L'Ajuntament ha recordat que el 2013 el ple va acordar per unanimitat iniciar un procés judicial per reclamar a les empreses concessionàries de la instal·lació una indemnització per la infraestructura inservible, procés que va acabar amb una  sentència  a favor del Consistori, en la qual es xifrava la indemnització en 24 milions d'euros.

Les empreses condemnades van pagar la sanció, però hi van presentar recurs, per la qual cosa  Emaya  va optar per no fer ús dels doblers fins que hi hagués una resolució ferma. Ara, l'empresa pública es proposa destinar aquests fons "a la renovació de la xarxa de distribució d'aigua potable i de sanejament". "Les millores en la xarxa de clavegueram i la seva separació de les pluvials podran millorar el sanejament de les aigües residuals i reduir els abocaments contaminants a les platges i aigües de la badia", ha argumentat Cort.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF