Seguretat
Societat 15/03/2023

Una constructora s'enfronta a multes de fins a 100.000 euros per falsejar la seguretat privada

Els suposats infractors utilitzaven cartells amb un logotip on indicaven que l'obra estava protegida

ARA Balears
1 min
Un agent de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Policia Nacional proposa una multa de 30.000 a 600.000 euros per a una empresa de serveis per fer funcions de seguretat sense estar habilitada per fer-ho. Segons ha informat la prefectura superior del cos a les Balears, també es proposen multes per a dues constructores i dos treballadors de l'empresa, per fer funcions pròpies de vigilants de seguretat sense l'habilitació requerida.

Així, les constructores s'enfronten a sancions d'entre 20.000 i 100.000 euros i els treballadors es poden enfrontar a sancions de 6.000 a 30.000 euros. La investigació policial va determinar que l'empresa oferia serveis de control d'accés i manteniment de tanques a companyies constructores en horaris en els quals no es treballava i quan no era necessari controlar l'accés. Els suposats infractors utilitzaven cartells amb un logotip on indicaven que l'obra estava protegida per ells.

La Policia va descobrir que les constructores estaven pagant quatre vegades menys del que costaria un servei de vigilància si l'hagués fet una empresa autoritzada. Segons la Llei de seguretat privada, aquesta actuació suposa una infracció molt greu, no sols per part de l'empresa que oferia els serveis, sinó també dels que la van contractar. Per això, la Unitat Territorial de Seguretat Privada a les Balears continuarà la seva recerca i proposarà sancions a totes les empreses que hagin contractat l'empresa de serveis en aquestes condicions.

stats