Societat 15/09/2020

L'Ajuntament de Palma impedeix la construcció de 737 habitatges a Son Puigdorfila

També es protegeixen sis terrenys similars, però el nou Pla General del municipi haurà de definir si queden com a rústics o urbanitzables

K. O.
2 min
Imatge aèria de la finca de Son Puigdorfila a través de la Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears (Ideib) del Govern

PalmaEl Consell de Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimarts posar fi a la tramitació del projecte de construcció de 737 habitatges i equipaments a la finca de Son Puigdorfila Nou, que limita amb la Teulera, el col·legi de Sant Gaietà i el McDonald's de Son Rapinya. La decisió s'ha pres amb el suport legal del decret de protecció del territori del Govern. Cort també ha protegit els terrenys de Can Fontet, Son Sardina, Son Castelló Sud, la Bomba, Son Güells i les Calafates.

El nou Pla General de Palma haurà de definir, però, si els set terrenys queden com a rústics o urbanitzables. En el conjunt del municipi, la normativa de l'Executiu reclassifica com a sòl rústic 153 hectàrees que abans eren urbanitzables. El decret també estableix una moratòria de llicències als falsos urbans, que són els terrenys urbans o urbanitzables no consolidats per la manca de serveis bàsics, com clavegueram o aigua corrent i que a Palma afecten 50 hectàrees.

Els terrenys protegits.

"El decret permet a l'Ajuntament repensar el futur de la ciutat sabent com i on s'han de desenvolupar els nous habitatges, serveis, activitats econòmiques, equipaments i infraestructures", segons ha explicat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol. El Pla General, ha dit, "consolidarà la tendència que ens marca la Conselleria de Medi Ambient".

Cal recordar que la finca de Son Puigdorfila, que té 23,5 hectàrees, estava amenaçada per un projecte urbanístic aturat des de feia 22 anys, però que els promotors ara volien recuperar construint-hi 737 habitatges, un centre comercial i dos centres educatius. A la resta de terrenys ara desclassificats, en canvi, no s'ha previst cap projecte urbanístic.

Truyol ha agraït a les associacions veïnals de Son Rapinya, Son Espanyolet, Son Dameto, Son Cotoner, Son Roca i a la Federació d'Associacions de Veïns de Palma que durant anys hagin demanat aturar el projecte d'urbanització de Son Puigdorfila.

stats