Societat 05/04/2022

Consens entre Armengol i el president dels gitanos per desarticular Son Banya en un any

"S'ha obert un canal de col·laboració entre la FEGIB i el Consolat", segons la directora de la Federació d'Entitats Gitanes de les Illes Balears

1 min
Imatge de la trobada entre Carlos Cortés, Jero Mayans, Domingo Santiago i José Navarro (FEGIB) i Francina Armengol i Francesc Miralles (Govern) aquest dimarts.

PalmaEl poble gitano i el Govern balear han estret relacions aquest dimarts. La presidenta, Francina Armengol, ha rebut en audiència el president de la Federació d'Entitats de Gitanos i Gitanes de les Illes Balears, Carlos Cortés, en seu parlamentària. Un dels punts clau de la reunió d'aquest matí ha estat el desmantellament de Son Banya, un objectiu que tant el Govern com la FEGIB reafirmen que hauria de ser una realitat el 2023.

Segons ha explicat la directora de la federació gitana, Jero Mayans, en declaracions a l'ARA Balears, Carlos Cortés ha insistit en "la importància de la feina conjunta per part de l'administració de l'Ajuntament de Palma, el Consell Insular de Mallorca i el Govern balear" per aconseguir desactivar del poblat. En aquest sentit, ha afegit Mayans, la presidenta coincideix que "aquesta és la fórmula per avançar i poder desmantellar Son Banya el 2023, tal com indica el pacte polític signat per tots els partits polítics de Cort i la FEGIB".

Amb aquesta trobada, assenyala la directora de la FEGIB, "s'ha obert un canal de col·laboració entre la federació i el Consolat", que –per part seva– esperen que "sigui l'inici d'un llarg recorregut". "Ha estat una trobada d'enteniment i diàleg. Ens hem trobat amb unes persones que han empatitzat perfectament amb la problemàtica actual del poble gitano, que bàsicament se centra en l'habitatge social i l'educació", ha afegit Mayans.

A banda d'Armengol, a la reunió també hi ha assistit el director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local, Francesc Miralles, per part de l'Executiu. Per part de la FEGIB, hi han estat presents els membres de la junta directiva Domingo Santiago i José Navarro.

stats