Societat 22/03/2021

Un miler de famílies engeguen la Federació d'Associacions Gitanes de les Balears

La FAGIB treballa "per tot el poble", ha reivindicat el seu president aquest dilluns

1 min
El president de l'associació gitana Gaocalo, Carlos Cortés (al centre), i quatre membres de la Federació d'Associacions Gitanes de les Illes Balears (FAGIB).

PalmaEl president de l'associació gitana Gaocalo, Carlos Cortés, ha presentat aquest dilluns la Federació d'Associacions Gitanes de les Illes Balears (FAGIB), que també presideix des d'avui. L'entitat la conformen quatre associacions en total i aglutina unes 1.020 famílies, segons ha explicat Cortés. La seu es troba al carrer de Santa Florentina, número 48, a Son Gotleu, i compta amb una sala per fer tallers i magatzem per guardar el menjar que reben del Banc d'Aliments.

Els objectius de la FAGIB són "la integració del poble gitano, la formació i donar visibilitat a cultura gitana per aconseguir una igualtat plena", ha apuntat el seu president. L'entitat pretén ser "un canal de comunicació entre la societat balear i la comunitat gitana, interactuar amb les administracions i donar suport a les associacions que la conformen". A més, vol "impulsar actuacions per promoure la convivència", treballar per "la inserció del poble gitano" i per la "igualtat entre els homes i dones".

En aquest sentit, Cortés, ha destacat que tenen la intenció de "promoure el paper de la dona gitana". "No permetrem que cap infant no vagi a l'escola o estigui sense escolaritzar. I per això xerrarem amb escoles i instituts", ha afegit el president de la FAGIB, qui també ha demanat a les institucions que el Dia Internacional del Poble Gitano –8 d'abril– col·loquin a les façanes dels edificis públics la bandera gitana.

Cortés ha destacat que "no totes les famílies de la Federació són gitanes: hi ha paios, musulmans i de tots els colors". "Treballam per tot el poble i esperam que els polítics prenguin exemple. La meva gent és la vostra gent i el meu poble és el vostre poble", ha reivindicat.

stats