Canvi climàtic
Societat 11/01/2024

El Consell no assumirà les propostes aprovades per l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca

El ple de la institució ha rebutjat els acords d'aquest col·lectiu, tot i que hi havia un compromís de fer-ho des de la passada legislatura

2 min
Diferents col·lectius fa temps que alerten sobre els efectes de l'emergència climàtica

PalmaTot i que el Partit Popular s'ha esforçat a explicar que la seva posició sobre el canvi climàtic no coincideix amb la del seu soci de govern, al final ha votat juntament amb Vox en contra de la moció que instava el Consell de Mallorca a impulsar i donar suport a les propostes de l'Assemblea Ciutadana pel Clima. Cal tenir present que tant aquesta institució com el govern de les Illes Balears s'havien compromès l'anterior legislatura a complir les iniciatives de l'Assemblea que tinguessin un suport igual o superior al 90%.

La moció ha estat presentada per Joana Maria Adrover, del grup socialista, que ha recordat que tant el Consell com el Govern varen impulsar la primera Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca, liderada per un equip multidisciplinari de l'àmbit universitari i amb el finançament de l'European Climate Foundation. Després de molts mesos de feina, el 18 de febrer s'aprovaren 56 propostes, 32 de les quals amb un suport igual o superior al 90%.

Abans del debat ha intervingut el representant de Joventut pel Clima, Pere Joan Femenia, que ha demanat "responsabilitat politica i social" als grups del Consell i els ha convidat a comptar amb la participació ciutadana. "Intervenc en nom de moltes persones que han fet feina desinteressada durant mesos. No hem de perdre l'oportunitat de ser referents a escala estatal i internacional", ha argumentat.

Femenia ha assegurat, en finalitzar la votació, que encara confia que es puguin assumir les propostes de l'Assemblea perquè el PP els ha explicat que estan d'acord en moltes de les mesures i "potser es podrà tornar a tractar al ple amb una nova formulació que ho faci possible".

De moment, l'Assemblea està finalitzant la tramitació per tal de convertir-se en associació i continuar treballant per reclamar accions a les administracions sobre els efectes del canvi climàtic.

stats