Societat 17/10/2022

El Consell de Menorca valora ampliar el bus públic a Pilar i Cavalleria

El bus a Macarella tanca la temporada amb un 13,5% més de vendes que l'any 2019

Iván Martín
1 min
Un autobús que cobreix la ruta Ciutadella-Macarella.

MAÓEl Departament de Mobilitat del Consell de Menorca valora la implantació d'un servei de transport públic a Pilar i la zona de Cavalleria, amb l'objectiu de reduir l'impacte que ocasiona l'afluència més gran de visitants en els mesos de temporada alta.

Així ho ha reconegut el director insular de Transports, Damià Moll, qui explica que els darrers anys s'ha detectat a diferents ubicacions més afluència de visitants i que caldria regular amb la intenció de pacificar aquests espais: "A Pilar ja hem posat un controlador per regular el trànsit, perquè hi ha un aparcament amb només 40 places i caldrà fer feina en aquest sentit". I afegeix: "Aquesta darrera temporada s'ha iniciat una prova pilot a Punta Nati, però la temporada que ve ampliarem més enllà dels mesos de juliol i agost, i probablement a Cavalleria". El servei a Punta Nati i el més que probable a Cavalleria es deu a l'interès que desperten aquests llocs per presenciar les postes de sol: "Desgraciadament hem de posar certes limitacions per així fer de la visita una experiència saludable i positiva per als turistes".

D'altra banda, el servei de transport a Macarella s'ha tancat amb un total de 154.000 bitllets venuts, un 13,5% més que el 2019: "Les platges verges de Ciutadella són destinacions molt sol·licitades i una visita obligada per a qualsevol turista. Aquesta iniciativa fou criticada en els seus inicis per determinades formacions polítiques, però amb el pas dels anys s'ha demostrat que ha estat un encert i un model que cal expandir a Menorca". Moll també ha emfatitzat la importància d'informar els visitants de la posada en marxa del servei, motiu pel qual el 60% dels usuaris han reservat prèviament els bitllets telemàticament.

stats