Tribunals
Societat 21/03/2024

El Consell de Mallorca es personarà en el cas de la trama per anul·lar multes de l'Agència de Defensa del Territori

Els acusats haurien estafat més de 370.000 euros a les víctimes

ARA Balears
1 min
Façana del Consell de Mallorca

PalmaEls serveis jurídics del Consell de Mallorca estudien la possibilitat que la institució insular es personi en el cas de la trama que es feia passar per personal de la casa i feia creure que podia anul·lar multes de l'Agència de Defensa del Territori (ADT). Fonts del Consell expliquen que la personació es planteja després que quatre persones, que han estat detingudes, fessin servir el nom de la institució i es fessin passar per funcionaris per aconseguir els seus objectius il·lícits. Segons les informacions de la Policia Nacional, els detinguts haurien pogut estafar més de 370.000 euros a les seves víctimes, fent creure que podien anul·lar les sancions de l'ADT.

La trama reclamava una prestació econòmica per "fer desaparèixer" els expedients i informava les víctimes de les passes que es feien per aconseguir anul·lar la sanció, però era només una eina per generar confiança i poder demanar més doblers. A més de l'estafa econòmica, les víctimes havien de pagar després multes superiors a causa dels interessos de demora, ja que s'oblidaven per complet de la sanció creient que l'anul·larien, i posteriorment n'havien de pagar interessos de demora.

El Grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics ha conclòs que els detinguts s'haurien aprofitat de la situació límit, tant econòmica com mental, a la qual estaven sotmeses les víctimes, perquè pagassin les quantitats que se'ls demanaven. De fet, algunes de les multes de l'ADT, a més d'obligar a enderrocar totes les obres que s'havien fet, arribaven als 500.000 euros.

stats