Detenció
Societat 20/03/2024

Una nova estafa arriba a les Balears: fer-se passar per funcionaris i demanar doblers per llevar-te multes

Els quatre detinguts haurien aconseguit més de 370.000 euros

ARA Balears
1 min
Un agent de la Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut quatre persones a Mallorca acusades d'estafa i de pertànyer a una organització criminal. Segons ha destapat el cos policial, els acusats es feien passar per funcionaris del Consell de Mallorca i asseguraven a les víctimes que tenien "contactes" dins l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca (ADT) i podien llevar-los sancions urbanístiques.

Mitjançant aquesta trama, els detinguts havien aconseguit estafar més de 370.000 euros a persones que tenien deutes pendents o havien estat sancionades per l'ADT per infraccions urbanístiques a finques de la seva propietat. En aquesta estafa els demanaven una prestació econòmica per "fer desaparèixer" el seu expedient i evitar que l'Administració pública els cobràs la multa.

La investigació va començar fa mesos, després de la denúncia d'una de les víctimes que va explicar a la Policia Nacional que una persona hi havia contactat per oferir-li ajuda per anul·lar la multa a canvi d'un pagament extraoficial. La persona que havia contactat amb el denunciant li va assegurar que si li pagava faria arribar aquests doblers a un "amic" que treballava a l'ADT i que la multa desapareixeria.

Els estafadors anaven informant la víctima de les passes que feien i el procés que seguien per aconseguir anul·lar la sanció, però era només una teatralització per fer confiar la víctima i poder demanar-li més doblers. A més de l'estafa econòmica, les víctimes es veien abocades a pagar multes encara superiors, ja que s'oblidaven per complet de la sanció creient que l'anul·larien, i posteriorment havien de pagar interessos de demora.

stats