Patrimoni
Societat 27/07/2023

El Consell de Mallorca obre al públic el monestir de Bellpuig mentre continuen les excavacions

Roca ha denunciat la deixadesa que ha sofert aquesta "joia patrimonial" durant els últims anys

ARA Balears
1 min
La vicepresienta del Consell de Mallorca, Antònia Roca a Bellpuig

PalmaEl Consell de Mallorca ha anunciat aquest dijous que obrirà al públic el monestir de Bellpuig, a Artà, mentre continuen les excavacions del jaciment arqueològic. Durant una visita a les obres de restauració de Bellpuig, la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, juntament amb el director insular de Patrimoni, Ramón Martín, han assegurat que la institució insular durà a terme totes les tasques que es requereixen per poder obrir les portes de Bellpuig mentre continuen les excavacions.

A més, el nou equip de govern ha anunciat que es col·locarà la campana que va donar el poble de Bellpuig, de Catalunya, i ha censurat que no s'han complert les promeses que es van anunciar per part de l'anterior Executiu, qui va assegurar que instal·laria una teulada nova. En aquest sentit, i s'ha compromès a treballar per obrir el recinte al públic al més aviat possible.

Així mateix, ha assenyalat que la seva intenció és "conèixer totes les institucions adscrites al Departament de Cultura i Patrimoni del Consell per poder treballar amb tots els agents implicats". Així, amb vista als pròxims dies, la consellera i el seu equip es reuniran amb la Fundació Mallorca Literària, Illescena i el Teatre de Mar, entre altres entitats relacionades amb la cultura.

stats