Mobilitat
Societat 02/10/2023

El Consell de Mallorca ultima l’ampliació d’un carril a la via de cintura de Palma

La institució insular també vol fer un carril zero per accedir a Can Valero i Son Moix

2 min
Via de Cintura.

PalmaEl Consell de Mallorca ultima l'ampliació d'un nou carril a la via de cintura de Palma amb l'objectiu de reduir els embossos als accessos a Ciutat. Segons ha informat la institució insular en un comunicat de premsa, un dels punts on es guanyarà un carril serà el tram que hi ha entre l'autopista d'Inca i la sortida de Valldemossa –a la part de la via de cintura en direcció a Andratx. "El punt de major densitat de trànsit es troba en el tram en què conflueix la via de cintura amb l'autopista d'Inca, amb més de 170.000 vehicles cada dia i on es produeixen retencions importants", diu la nota, que també aclareix que no es consumirà territori perquè "hi ha espai a la mitjana per fer el carril". També es construirà un tercer carril davall de la rotonda de Can Blau, el qual s'enllaçarà amb els tres de la via de cintura a l'altura de l'Estadi Balear per evitar l'embut que es forma "per als vehicles que accedeixen a l'autopista de l'aeroport a la via de cintura, ja que només hi ha dos carrils, mentre que a la via de cintura n'hi ha tres", explica la institució insular, a més de remarcar que "els tècnics apunten que aquesta actuació suposarà reduir entre un 25% i un 30% les coes que es formen" en aquest punt. El cost d'aquesta actuació en concret serà de tres milions d'euros i les obres duraran entre tres i quatre mesos una vegada s'adjudiquin.

D'altra banda, també hi haurà actuacions als accessos a Can Valero i Son Moix. "La rotonda de davall la via de cintura pateix retencions diàries de vehicles que volen accedir al polígon de Can Valero i Son Moix, així com a nombroses zones residencials", explica el Consell, que ha anunciat que farà un carril zero amb incorporació directa per evitar la rotonda. A més, es canviaran les lluminàries del túnel de Gènova, que ara són de vapor de sodi, per altres tipus led, segons ha comunicat el Consell. "Això millorarà la visibilitat dels conductors i la fluïdesa en el trànsit", assenyala la nota. "També es col·locaran 84 panells fotovoltaics a la mitjana de la via de cintura per alimentar durant tot el dia la nova il·luminació", afegeix.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i el conseller insular de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, s'han reunit aquest dilluns amb representants dels ajuntaments de Palma, Llucmajor, Calvià i Marratxí per explicar aquestes mesures i l'estudi de càrrega de les carreteres de Mallorca que s'està elaborant.

stats