Carreteres
Política 26/09/2023

El Consell de Mallorca reclama al govern espanyol un nou conveni de carreteres "com més aviat millor"

Aquest dimarts s'ha reunit el president insular Llorenç Galmés amb el senador autonòmic, Miquel Jérez

ARA Balears
1 min
El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, s'ha reunit amb el senador designat pel Parlament de les Illes Balears, Miquel Jérez

PalmaEl Consell de Mallorca ha demanat al Senat un nou conveni de carreteres "com més aviat millor". El president de la institució insular, Llorenç Galmés (PP), s'ha reunit amb el senador designat pel Parlament de les Illes, Miquel Jérez (PP). Durant la trobada, en la qual s'han abordat les principals problemàtiques que afecten els ciutadans de Mallorca, Galmés ha reclamat a Jérez "la necessitat de signar, com més aviat millor, un nou conveni de carreteres".

Segons han informat des del Consell en una nota de premsa, Galmés ha traslladat al senador autonòmic les primeres mesures que està posant en marxa el Consell de Mallorca en matèria de mobilitat, "una de les prioritats" del nou equip de govern insular.

El president insular ha explicat les feines que fa el seu executiu per "retornar la seguretat" a les carreteres de l'illa i eliminar els embossos i els punts negres d'algunes vies. En relació amb això, ha insistit en la urgència d'un nou conveni de carreteres.

Igualment, Galmés ha recordat que "l'anterior legislatura es van anunciar inversions a les Illes per compensar el factor d'insularitat", però ha assenyalat que el que no esperaven era que "el govern estatal eliminàs la signatura dels convenis de carreteres pendents".

Cal recordar que l'anterior conveni es va signar el 2007 i preveia la inversió a Mallorca de 430 milions d'euros, dels quals, ha dit Galmés, només en van arribar uns 200". Jérez, per la seva banda, ha lamentat aquesta situació i la "falta de resposta" del govern estatal per la renovació dels convenis de carreteres.

stats