Ajudes
Societat 20/09/2022

El Consell de Mallorca amplia amb 1,6 milions d'euros més els crèdits per finançar projectes liderats per dones

En total, ja s'hauran destinat tres milions en ajudes a negocis amb impacte social

ARA Balears
2 min
Presentació de la tercera convocatòria d'ajudes per a projectes liderats per dones.

PalmaEl Consell de Mallorca ha presentat la tercera convocatòria de la línia d'ajuts per a projectes liderats per dones que contribueixen a la transformació del model econòmic i social. La institució insular destina 1,6 milions a aquesta iniciativa, que se sumen als 700.000 euros de la primera convocatòria i als 833.000 euros de la segona. En total, s'hauran destinat tres milions en ajudes per a negocis.

"Estam orgulloses d'aquest projecte pioner a l'Estat, que va sorgir en el moment de més necessitat durant la crisi econòmica causada per la pandèmia. Tots els projectes als quals hem donat suport continuen endavant i tenim molt clar que cal continuar apostant per les dones emprenedores i amb més força", ha assenyalat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

La cap de la institució insular ha fet aquestes declaracions a les jornades divulgatives sobre les noves subvencions per a projectes empresarials liderats per dones que ha tingut lloc aquest dimarts a l'Escola Professional Esment, de Palma, a la qual han assistit més de 70 dones. Es tracta de la primera ronda de jornades que es durà a terme als municipis amb l'objectiu que pugui arribar a tots els racons de Mallorca.

"Som les que més patim en situació de crisi econòmica i les que més dificultats tenim per emprendre. Però també som la cara de la recuperació". La presidenta també ha destacat que la iniciativa és un exemple de com els projectes que prioritzen beneficiar la comunitat per sobre del rèdit econòmic no només són necessaris, sinó que són projectes d'èxit.

Els projectes que han tirat endavant són diversos: des d'un taller de costura i marca de roba sostenible, passant per una clínica veterinària, una escola artesana, a una empresa que ofereix cerimònies laiques o establiments que combinen la restauració amb l'art.

stats