Societat 09/12/2020

El Consell d'Eivissa i Airbnb acorden un pla de lluita contra el lloguer turístic il·legal

Han pactat un memoràndum que permetrà a l'Oficina de Lluita contra l'Intrusisme obtenir les dades dels usuaris que anuncien aquests habitatges

Ara Balears
1 min
Avui acaba el termini perquè Airbnb presenti al·legacions contra la sanció del Govern

PalmaEl Consell d'Eivissa i el portal de lloguer vacacional Airbnb han pactat un memoràndum que permetrà a l'Oficina de Lluita contra l'Intrusisme obtenir les dades dels usuaris que anuncien lloguers turístics il·legals amb l'objectiu de posar fi a aquesta pràctica tan estesa a l'illa. Segons ha informat el Consell insular, a través d'un comunicat, els infractors creaven perfils amb dades falses que n'impossibilitaven la identificació, i aquest memoràndum permetrà localitzar-los.

El conseller de Gestió del Territori, Infraestructures Viàries, Ordenació Turística i Lluita contra l'Intrusisme, Mariano Juan, ha remarcat que "aquest acord és històric per la lluita contra els pisos il·legals, ja que ens permetrà eliminar els anuncis il·lícits, i ens permetrà identificar els infractors que, fins ara, podien amagar-se darrere un pseudònim".

Airbnb s'ha compromès, a través d'aquest memoràndum, a retirar tots els anuncis que el Consell d'Eivissa notifiqui com a il·legals. A més, el Consell podrà sol·licitar al portal de lloguer vacacional la informació necessària per a la identificació dels usuaris d'Airbnb mitjançant un tràmit senzill per correu electrònic.

D'aquesta manera, Airbnb se suma a la lluita contra els lloguers turístics, com ja ha fet a altres llocs, com la ciutat de Barcelona, facilitant dades d'infractors a les administracions i eliminant aquells anuncis que publiquen lloguers il·legals.

stats