Societat 04/03/2021

El Consell destina 18 milions d'euros dels romanents a l'IMAS

Els municipis i el tercer sector rebran vuit milions d'euros i els altres deu seran per reforçar l'atenció dels col·lectius més vulnerables

2 min
Façana del Consell de Mallorca

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha anunciat aquest dijous que l'Executiu insular destinarà 18 milions d'euros dels 22 milions dels romanents a polítiques socials, que canalitzarà a través de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). Concretament, es destinaran vuit milions a "donar suport als municipis i les entitats del tercer sector" i deu milions a "reforçar l'atenció dels col·lectius més vulnerables", ha explicat Cladera.

Aquest pressupost s'emmarca en un pla de tres objectius, ha dit la presidenta. Per una banda, vol "reforçar els convenis amb els ajuntaments per potenciar els serveis que fan en primera línia d'atenció i augmentar les ajudes al tercer sector", ha indicat Cladera, Per una altra, pretén "augmentar les places concertades per a discapacitats i les ajudes a famílies acollidores de menors en situació de protecció". Finalment, i com a darrer eix, preveu "millorar les infraestructures de l'IMAS: modernitzar les que ja hi ha i crear-ne de noves".

Per la seva banda, el president de l'IMAS, Javier de Juan, ha assenyalat que signaran "convenis socials per mantenir les necessitats bàsiques per un valor de 5,4 milions d'euros, dels quals el Consell en posarà". A més, "es destinaran 3,3 milions d'euros a reforçar els serveis de les entitats als col·lectius més vulnerables", com ara la inserció laboral de persones amb discapacitat.

A banda d'això, és "un eix fonamental invertir en noves infraestructures", la qual cosa inclou "continuar amb la modernització de la residència de la Bonanova i l'aportació de dos milions i mig per posar en marxa un nou centre d'atenció per a persones en risc d'exclusió social". En qualsevol cas, la idea és mantenir una "política preventiva" i per això es faran "programes d'intervenció a famílies". A més, De Juan ha anunciat que oferiran "suport psicosocial a les persones grans a domicili", perquè han detectat que "durant la pandèmia s'han incrementat les situacions de depressió" entre aquest col·lectiu.

stats