Societat 29/04/2020

Balti Picornell: "El Govern no sempre és conscient de la situació de les petites empreses"

L'expresident del Parlament va tornar al seu ofici després de passar per la política i ara està afectat per un ERTO

Ara Balears
1 min

PalmaL'expresident del Parlament Balti Picornell considera que "el Govern no sempre és conscient de les petites empreses" perquè els debats solen estar centrats en les que són més grans, segons ha explicat aquest dimecres durant una entrevista amb el coordinador del grup d'anàlisi i pensaments de MÉS per Mallorca, Antoni Trobat.

Picornell, que després de passar per la política va tornar al seu ofici en la fusteria metàl·lica i ara es troba en ple ERTO, creu que es necessiten moltes més ajudes estatals i que tot el que s'hagi pogut generar a través del sector turístic s'ha d'invertir per fer front a la crisi del coronavirus. A més, ha comentat que "les energies renovables podrien crear molts llocs de feina a les Balears".

En opinió seva, "hem de viure del turisme, però cal diversificar" i no només potenciar l'oferta de sol i platja". Per això, defensa invertir més en el sector primari. D'altra banda, Picornell creu que "viure per la feina i no gaudir més de la vida és un rol que hem de canviar" i potenciar el sistema cooperativista.

MÉS per Mallorca ha posat en marxa un grup d'anàlisi i pensaments per trobar "respostes des de la intel·ligència col·lectiva, en clau d'esquerra, ecologista i sobiranista, a la crisi econòmica i social que vindrà un cop finalitzat el període de confinament", segons va afirmar el coordinador de la formació, Antoni Noguera.

stats