Política 31/03/2020

MÉS crea un grup de pensament per trobar "respostes" a la crisi econòmica i social causada pel coronavirus

Tindrà una representació de professionals i activistes procedents d'àmbits de la societat molt diferents

Ara Balears
1 min
Antoni Trobat i Ruth Mateu coordinaran el grup

PalmaMÉS per Mallorca ha anunciat aquest dimarts que posa en marxa el grup d'anàlisi i pensaments abans i després del covid-19 per trobar "respostes des de la intel·ligència col·lectiva, en clau d'esquerra, ecologista i sobiranista, a la crisi econòmica i social que vindrà un cop finalitzat el període de confinament", segons ha afirmat el coordinador de la formació, Antoni Noguera.

El grup tindrà una representació de professionals i activistes de l'economia, les ciències socials, el món del treball, l'educació, el tercer sector i els moviments socials de les Balears. L'advocada, regidora i exconsellera de Cultura del Govern, Ruth Mateu, coordinarà el grup interdisciplinari juntament amb Antoni Trobat, periodista i actualment assessor del senador autonòmic, Vicenç Vidal.

La primera activitat del grup consistirà en unes jornades obertes a la ciutadania que es farien cap al maig o el juny, una vegada acabat el confinament. Segons ha explicat el partit, l'activitat comptarà amb experts procedents de les Illes però també d'altres zones de l'Estat amb l'objectiu de proposar mesures de xoc "immediates" per fer front "al que viurem com a societat".

La intenció del grup també és posar en comú la tasca del teixit associatiu illenc a través d'actes públics durant la tardor per explicar el full de ruta que l'esquerra sobiranista pensa amb vista a les Illes Balears en un escenari posterior al covid-19 durant la pròxima dècada en matèria de drets socials, model econòmic i medi ambient.

stats