Societat 27/05/2022

Condemnades les dues monitores acusades de la mort per al·lèrgia de la nina de La Salle

La jutgessa imposa un any i mig de presó per a una de les acusades i una multa econòmica a l'altra

ARA Balears
2 min
Imatge de l'escola de La Salle de Palma. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaJust quan s'acaben de complir tres anys de la seva mort, la justícia resol el cas de Naia Sans, la nina de quatre anys que va perdre la vida a conseqüència d'una reacció al·lèrgica al menjador de l'escola La Salle, a Palma. La jutgessa ha condemnat les dues monitores acusades dels fets, segons han avançat diversos mitjans locals i ha confirmat l'ARA Balears.

Per una banda, la sentència –que els pares de la menor encara prefereixen no difondre– imposa un any i mig de presó a l'encarregada del menjador d'al·lèrgics de La Salle. I, per altra banda, condemna a una multa econòmica l'altra monitora, encarregada d'atendre els alumnes en el moment dels fets. Segons fonts properes a l'acusació, els pares es mostren satisfets perquè ambdues han rebut una condemna, tot i que ells demanaven les penes més elevades possibles.

Així, la magistrada ha sentenciat que els fets es corresponen a un delicte d'homicidi per imprudència greu. Per això, l'encarregada del menjador també serà inhabilitada per exercir qualsevol feina que tingui a veure amb menors durant el proper any i mig. Si bé les dues monitores han estat considerades culpables, la jutge opina que en un cas va ser més greu que l'altre perquè era l'encarregada del menjar dels alumnes amb al·lèrgies.

Cal recordar que els fets varen ocórrer fa ara tres anys, el maig de 2019, quan –després de menjar– la nina va començar a sentir-se malament i els professors varen avisar els serveis d'emergències. Encara que la menor va ser atesa pels sanitaris que es desplaçaren fins al centre, la mort de Naia Sans es va confirmar allà mateix, sense arribar a traslladar-la a l'hospital. Mesos més tard, es va confirmar la mort per una reacció al·lèrgica i la mare va qüestionar que no li injectassin adrenalina.

stats